sup-header

Sup Safari

Komt u naar Vlieland en wilt u een leuk uitje alleen, met je vrienden of familie? Ga met ons mee suppen of kanoën!

Suppen staat ook wel bekend als Stand Up Peddeling. Je staat hierbij op een bord van ongeveer 3,5 meter lang. Met behulp van één peddel vaar je over de Waddenzee. We beschikken over 12 sups. Suppen wordt steeds bekender en het leuke is: iedereen kan het!

Daarnaast hebben we ook de beschikking over 8 kano’s. Mocht je dus meer interesse hebben in een kanotocht dan behoort dit ook tot de mogelijkheden!

We verzamelen op afgesproken tijd op het veldje naast de volkstuintjes aan de Postweg, naast het Enesco Werelderfgoed bord. Dit is slechts op 2 minuten loopafstand vanaf de kern van het dorp. Daar is het mogelijk om een wetsuit te huren. De wetsuits hebben wij in alle maten.

Afhankelijk van hoe de stroming en wind is begint de tocht ter hoogte van pad van 20 aan de Postweg en eindigt op de dijk aan het dorp of andersom. De tocht voert langs de wadkant van Vlieland. Op elk stukje is het genieten van de prachtige natuur, de rust en de ruimte, maar het is ook vooral erg leuk!

Daar staan de Sups en/ of kano’s klaar en volgt er 10 minuten aan instructies. Daarna begint de tocht. Het water is de gehele tocht niet dieper dan 1 meter waardoor iedereen kan staan. Deze ervaring duurt in totaal 1,5 uur.

Voor de sups vragen we een minimale leeftijd van 6 jaar. Voor de jongere kinderen hebben wij kinderkano’s beschikbaar. Mocht u als volwassenen in een kano mee willen is dit uiteraard ook mogelijk.

Ook organiseren wij sup-yoga tochten. Onder begeleiding van Nynke Stockmann van Vlieland Yoga wordt tijdens een 2 uur durende tocht tijdens het suppen de peddel weg gelegd en gaan we midden op de Waddenzee een onvergetelijke yoga sessie tegemoet. Deze tocht wordt zo gepland dat je door de wind en de stroom langzaam naar het eindpunt drijft. Tijdens de yogaoefeningen passeer je dus op een heel ontspannen manier het eiland.

Een klein moment beschreven tijdens één van onze tochten:

Hoorbare stilte. Niets dan het zuchten van een lief klein briesje. Het kabbelende geluid van mijn SUPboard op het water, als de peddel het board voorzichtig voortduwt. Een krabbetje dat wegschiet als ik voorbij SUP en een heel nieuwsgierige aalscholver die op 50 cm van mijn board verwonderd kijkt naar dat rare wezen, dat een plank nodig heeft om zijn wereld te ontdekken.
Links schittert de zon op het water en als ik verder weg kijk lijkt de hemel in een innige omhelzing met de zee. Oneindig geluk. Rechts glijdt Vlieland voorbij.. Verstild en mooi als altijd, maar vanaf dit perspectief nog mooier dan anders. De glooiing van het duin, de vuurtoren. Een prachtig zwart paard dat zijn vrijheid viert in een dartelende galop… 

Need I say more? Er zijn geen woorden voor, maar je bent van harte uitgenodigd om deze prachtige beleving met ons te delen.