kite-header

Kite Safari

Vlieland is een nog niet ontdekte kite spot op slechts anderhalf uur varen vanaf Harlingen. Dit houdt in dat je het water vaak helemaal voor jezelf hebt. Op een drukke kite dag zijn er vaak niet meer dan 10 kites in de lucht. Dus kun je je helemaal focussen op de golven en omstandigheden om je heen. En hoef je bijna geen rekening te houden met andere kiters.

Het eiland heeft vaak de meeste wind van Nederland. Als je de actuele wind app in de gaten houdt zie je dat Vlieland bijna altijd in de top van Nederland staat qua windsterkte.

Omdat het een eiland is kunnen we dus ook met elke windrichting het water op. We hebben diverse mogelijkheden om iedereen naar de beste spot te vervoeren. Bijvoorbeeld met een hele dikke legertruck waar we met 20 man in kunnen. Zo kunnen we dus met elke windrichting naar de perfecte spot toe.

De mooiste spots zitten op de westkant van het eiland. Hier zit de Vliehors, beter bekend als grootste open zandvlakte van Noord-Europa. Het wordt vaak aangeduid als de Sahara van het noorden. Dit is een gebied van een kleine 30 vierkante kilometer waar enkel zand te vinden is. Dit heeft als voordeel dat de wind hier vaak heel erg constant is.